Autocenters van Staalduinen Louwes

APK bij ACSL

De APK of Algemene Periodieke Keuring is een vanuit de overheid verplichte keuring. Deze keuring is ingevoerd om de verkeersveiligheid te verhogen door auto’s aan minimale eisen te laten voldoen voor zij de weg op mogen. Daarnaast wordt tijdens de APK keuring gekeken naar de uitstoot van de auto, op die manier wordt de belasting voor het milieu ook periodiek gecontroleerd.

 

Wanneer moet mijn auto een APK keuring krijgen

Wanneer u een APK-plichtig voertuig, in dit geval uw auto, in bezit heeft wat eerder een APK keuring heeft ondergaan, dan is er een APK keuringsrapport met daarop de APK vervaldatum. Uw auto moet vóór deze APK vervaldatum opnieuw gezien worden door een APK keurmeester om goedgekeurd te worden. Wanneer u een auto heeft die niet eerder APK gekeurd is kunt u uitgaan van het APK keuringsschema zoals dat is opgesteld door het RDW. In dit schema kunt u zien tot welke categorie voertuigen uw auto behoort en wat de termijnen zijn voor de APK keuring.

 

Wat zijn de APK keuringseisen?

Omdat de APK keuring vanuit de overheid verplicht is zijn er eisen gesteld waarop gecontroleerd wordt tijdens de keuring. Om te waarborgen dat dit deskundig gebeurt mag er alleen worden gekeurd door gecertificeerde APK keurmeesters. Om de APK keuring te doorstaan moet uw auto voldoen aan een groot aantal keuringseisen. Deze APK keuringseisen vindt u terug bij het RDW.

 Locaties en openingstijden

 

Werkplaats

 

Emmen

0591 - 642 424


Scheemda

 

0597 - 412 824


Stadskanaal

Koperslager         


0599 - 725 044


Stadskanaal             

Veenstraat


0599 - 659 333


Openingstijden werkplaats

 

Maandag t/m Vrijdag        08.00 - 17.00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten