Autocenters van Staalduinen Louwes
2016-nissan-sedan-lineup-city2-nieuwlogo

ACSL: hét adres om uw banden te wisselen

Wanneer u op zoek bent naar een betrouwbaar adres om uw banden te wisselen, bent u bij ACSL aan het juiste adres. Of het nu zomerbanden of winterbanden betreft, wij helpen u graag bij het maken van uw keuze. Daarnaast zorgen wij ervoor dat uw nieuwe banden vakkundig onder uw auto gemonteerd worden. Wilt u uw zomerbanden wisselen voor uw winterbanden of andersom? Geen enkel probleem, de vakkundige monteurs van ACSL staan voor u klaar. Bovendien kunt u via onze werkplaatsplanner zelf een afspraak inplannen om uw banden te laten wisselen. Wel zo handig! Tot slot bieden wij u ook bandenopslag aan. Op deze manier nemen uw banden thuis geen ruimte in en zijn zij altijd paraat voor een bandenwissel.

 

Winterbanden: wanneer is een goed moment om te wisselen?

Er bestaat een vuistregel die onder anderen wordt gebruikt door Veilig Verkeer Nederland. Deze luidt dat het wisselen van zomer of winterbanden gelijk loopt met de zomer en wintertijd. Dit is in veel gevallen een prima leidraad. Wel is slijtage in het geval van winterbanden een aandachtspunt. Besluit u bij stijgende temperaturen door te rijden met uw winterbanden, dan zal de slijtage vooral boven de 7 graden celsius sterk toenemen. Het is dus aan te raden om uw banden te wisselen wanneer de gemiddelde temperatuur in ons land weer begint te stijgen.

 

Wanneer moet ik mijn zomerbanden wisselen?

De eerder genoemde stelregel is ook van toepassing op zomerbanden. Wanneer de wintertijd ingaat is het verstandig om zomerbanden te wisselen voor winterbanden. Winterbanden presteren beter onder koudere omstandigheden, door een andere samenstelling van het rubber dat wordt gebruikt in winterbanden. Daarnaast hebben winterbanden vaak een veel groter capaciteit om water af te voeren. Wanneer in Nederland de bladeren dus weer beginnen te vallen en het vaker regent zult u met winterbanden beter voorbereid zijn op stevige regenval. Vanzelfsprekend zijn bij winterse omstandigheden als sneeuw, ijzel en extreme kou winterbanden in het voordeel ten opzichte van zomerbanden.

 

Gemak met bandenopslag van ACSL

Naast de aankoop en het wisselen van zomer- en winterbanden kunt u bij ACSL ook terecht voor bandenopslag. Wanneer u kiest voor opslag, slaan wij de banden voor u op. Op deze manier heeft u er geen omkijken meer naar en nemen zij geen ruimte in bij u thuis. Daarnaast geeft bandenopslag het gemak dat de banden altijd beschikbaar zijn voor een wissel.

 Locaties en openingstijden

 

Werkplaats

 

Emmen

0591 - 642 424


Scheemda

 

0597 - 412 824


Stadskanaal

Koperslager         


0599 - 725 044


Stadskanaal             

Veenstraat


0599 - 659 333


Openingstijden werkplaats

 

Maandag t/m Vrijdag        08.00 - 17.00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten